Vlonders

Al gauw denk je bij een vlonder aan een tuin aan het water, maar dat hoeft lang niet altijd het geval te zijn.

Een vlonder kan op allerlei manieren verwerkt worden en is een sieraad in uw tuin. Natuurlijk is het meest voorkomende een vlonder bij een waterpartij, maar ook als terras met een of meer niveauís geeft dit een verassend effect.Tevens kan hij als looppad door de tuin worden toegepast. Juist als het in combinatie met bestrating of grind/split verwerkt word geeft dit een mooi resultaat.  

  Het is vaak een fraaie aanvulling voor het tuinontwerp en geeft een verassend effect vanwege het feit dat er met een natuurlijk materiaal gewerkt word. Juist het materiaal is van groot belang en de kwaliteit speelt dan ook een belangrijke rol.

De meest gebruikte hardhout soort is Bankirai en dat heeft de volgende eigenschappen;
  • Lange levensduur.

  • Onderhouds

  • Verantwoorde explotatie.

  • Gif vrij.

  • Geschikt voor grondkontakt.

  • Door een anti-slip profiel is het glad worden in normale omstandigheden niet aan de orde. Ook belangrijk is de manier waarop het verwerkt word.
     

      De basis waarop een vlonder gemaakt word is van groot belang en bepalend voor de stevigheid. De verwerking en afwerking van een vlonder kan dan ook op verschillende manieren en door het profiel in de planken kan er een leuk effect worden bereikt.Door de manier van plaatsen van de planken b.v.diagonaal,lengte of breedte kan een verassend opties effect verkregen worden. Op die manier is het een aanbeveling voor diegene die op zoek is naar iets verassend anders in de tuin.